Om

Vilka är vi?


Sax au Four har funnits sedan 2004 och har sedan dess gett åtskilliga konserter. Vi är alla utbildade vid musikhögskolor och arbetar nu som saxofonpedagoger i Östergötland och Småland.


Vad och var spelar vi?


Repertoaren består av klassisk musik, folkmusik, musikal, visor och jazz.


De flesta framträdanden vi gör är i kyrkor där vi varierar musiken med olika teman, allt från jazz, visor, musikal till fransk orginalmusik.

Vi har även gjort samarbeten med både blåsorkester och körer. Vi drivs av att hitta nya utmaningar och samarbeten.


Som akustisk ensemble med dynamiska instrument passar vi att spela överallt, både utomhus och inomhus. Vi har en bred repertoar och anlitas ofta som underhållnings-/mingelmusiker till olika tillställningar.


Workshops


Utifrån våra arbeten på olika Kulturskolor ser vi det som en viktig del att skapa tillfällen att spela tillsammans med våra elever för att inspirera och skapa ett växande intresse för saxofonen och musiklivet.


Vi ordnar kvartett- och orkesterworkshops där våra elever får träffas och spela tillsammans. Möten som är inspirerande och givande för alla inblandade.


Lina Ahlsén - Sopran/Altsax


Jobbar på Kulturskolan i Motala som samordnare.

Veronica Svärd Nilsson - Altsax


Jobbar på Kulturskolan i Linköping med orkester på olika nivåer och undervisning på klarinett och saxofon.

Johan Norberg - Tenorsax


Jobbar på Kulturskolan i Tranås med undervisning i klarinett och saxofon samt orkester från nybörjare till gymnasiet. Har även musikteori och skriver ibland  arrangemang till Sax au Four.

Daniel Hedström - Barytonsax


Jobbar på Kulturskolan i Aneby som Kulturskolechef samt med undervisning i flöjt, klarinett, saxofon och orkester.